ازرع عنب صنف ايه يا هندسة؟
اي الاصناف اللى بيجيب فلوس كويس؟
اسئلة دائما نتسألها من المقبلين على الزراعة جديد فى مجال العنب
عشان نجاوب على الاسئلة دى من وجهة نظرى المتواضعة والاى ليست لها قيمة على الاطلاق زى شلبكشة
هاسألك شوية اسئلة
اولا انت هتشتغل تصدير والا محلى والا عايز تمسك العصاية من النص
لو تصدير بس يبقى ايرلى سويت فليم وسوبريو وستار لايت( يفضل صوب) والكريمسون الاوتم رويال الريد جلوب
طيب لو محلى هنشيل الايرلى والاستار لايت ونزود على الباقيين البناتى طبعا مع التحفظ قليلا على السوبريور ايضا الصنف المنسى الكنج روبى
طيب امسك العصاية من النص بردو نستبعد الايرلى والاستار لايت وممكن نضيف الصنف الاسمر الجديد البلاك ماجيك
طيب نزرع مطعوم والا عادى؟؟؟
افضلهم جميعا مطعوم الا الكريمسون( رأى شخصى)
طيب ايه الطعم المناسب؟
على حسب الارض والصنف يعنى ارض خفيقة يبقى اصل قوى زى الفريدوم او الرامسى
ارض قوية يبقى ريختر او بولسن
ارض جيرية يبقى بولسن
الملوحة . فريدوم رامسى بولسن
الصنف . ملون . فريدوم بولسن ريختر
ابيض. فريدوم رامسى بولسن
سؤال اخر لصاحب الارض . امكانياتك وكفائة الفريق اللى معاك كويسة والا متواضعة؟
لان مثلا اصناف زى الايرلى والاستار لايت والسوبريور محتاجة فريق عمل خبرة وامكانيات مادية عالية
لكن صنف مثلا زى الفليم او الكريمسون اعتمادة على الرش اكثر من الايد العاملة
طيب مكان الزراعة او ثقافة الجيران حولك او شهرة المنطقة بصنف ما طبعا بيؤثر على اختيارك للصنف وبتكون شبه مجبر انك تزرع زيهم ولكن يمكن التطوير عنهم
النقطة الاهم . السوق
فى رأى جميع الاصناف معرضة لانهيار او رواج الاسواق وهى نقطة لا يمكن الجزم بها او تفضيل صنف على اساسها مقابل صنف اخر
لكن توقع قد يصيب او يخيب
ارى ( شخصى) ان الاصناف البيضاء اكثر ثباتا من الملونه
ايضا الصنف الاسمر الجديد قد يكون له مستقبل جيد وقد يحل محل الاوتم رويال نظرا لمشاكل الاوتم فى الاعفان
ايضا صنف الايرلى فليم ( الفليم المبكر ) قد يحل محل التغطية لصنف الفليم وقد يؤثر تاثير طفيف على الاستار لايت
الريد جلوب من الاصناف المحافظة على وضعها مع الحرص فى التعامل معها وخاصة لسعات الشمس والكدمات
الكريمسون ايضا من الاصناف الممتازة كاسعار مع ملاحظة صعوبة تلوينه احيانا وانا انصح برشة مبكرا (دورميكس)اوائل فبراير
هذا والله اعلم
تحياتى إيهاب خليفة
إيهاب خليفة فيسبوك
اي الاصناف اللى بيجيب فلوس كويس؟
اسئلة دائما نتسألها من المقبلين على الزراعة جديد فى مجال العنب
عشان نجاوب على الاسئلة دى من وجهة نظرى المتواضعة والاى ليست لها قيمة على الاطلاق زى شلبكشة
هاسألك شوية اسئلة
اولا انت هتشتغل تصدير والا محلى والا عايز تمسك العصاية من النص
لو تصدير بس يبقى ايرلى سويت فليم وسوبريو وستار لايت( يفضل صوب) والكريمسون الاوتم رويال الريد جلوب
طيب لو محلى هنشيل الايرلى والاستار لايت ونزود على الباقيين البناتى طبعا مع التحفظ قليلا على السوبريور ايضا الصنف المنسى الكنج روبى
طيب امسك العصاية من النص بردو نستبعد الايرلى والاستار لايت وممكن نضيف الصنف الاسمر الجديد البلاك ماجيك
طيب نزرع مطعوم والا عادى؟؟؟
افضلهم جميعا مطعوم الا الكريمسون( رأى شخصى)
طيب ايه الطعم المناسب؟
على حسب الارض والصنف يعنى ارض خفيقة يبقى اصل قوى زى الفريدوم او الرامسى
ارض قوية يبقى ريختر او بولسن
ارض جيرية يبقى بولسن
الملوحة . فريدوم رامسى بولسن
الصنف . ملون . فريدوم بولسن ريختر
ابيض. فريدوم رامسى بولسن
سؤال اخر لصاحب الارض . امكانياتك وكفائة الفريق اللى معاك كويسة والا متواضعة؟
لان مثلا اصناف زى الايرلى والاستار لايت والسوبريور محتاجة فريق عمل خبرة وامكانيات مادية عالية
لكن صنف مثلا زى الفليم او الكريمسون اعتمادة على الرش اكثر من الايد العاملة
طيب مكان الزراعة او ثقافة الجيران حولك او شهرة المنطقة بصنف ما طبعا بيؤثر على اختيارك للصنف وبتكون شبه مجبر انك تزرع زيهم ولكن يمكن التطوير عنهم
النقطة الاهم . السوق
فى رأى جميع الاصناف معرضة لانهيار او رواج الاسواق وهى نقطة لا يمكن الجزم بها او تفضيل صنف على اساسها مقابل صنف اخر
لكن توقع قد يصيب او يخيب
ارى ( شخصى) ان الاصناف البيضاء اكثر ثباتا من الملونه
ايضا الصنف الاسمر الجديد قد يكون له مستقبل جيد وقد يحل محل الاوتم رويال نظرا لمشاكل الاوتم فى الاعفان
ايضا صنف الايرلى فليم ( الفليم المبكر ) قد يحل محل التغطية لصنف الفليم وقد يؤثر تاثير طفيف على الاستار لايت
الريد جلوب من الاصناف المحافظة على وضعها مع الحرص فى التعامل معها وخاصة لسعات الشمس والكدمات
الكريمسون ايضا من الاصناف الممتازة كاسعار مع ملاحظة صعوبة تلوينه احيانا وانا انصح برشة مبكرا (دورميكس)اوائل فبراير
هذا والله اعلم
تحياتى إيهاب خليفة
إيهاب خليفة فيسبوك
يسعدنا تعليقك وتقييمك للموضوع