احنا هنتكلم عن الجمع امتى اجمع العنب ومواصفات العنقود الصالح للتصدير
الاول العنب لازم يكون مسكر يا مسكر
وبيقيسوا السكر دة بجهاز اسمه الرافراكتوميتر نسبة الى سكر الفراكتوز سكر الفاكهة (للدقة هو يقيس نسبة المواد الصلبة فى الحباية)
متقسم الجهاز ده لدرجات كل درجة اسمها بريكس
العنقود المسكر لازم يكون من 14 بريكس وانت طالع اقل من كدة مشكلة
ثانيا العنقود لازم يكون خالى من جميع الامراض بياض اعفان ذبابة ويسمح بالبلاك ستيم اذا كانت الحباية صلبة ومسكرة
العنقود كمان لازم يكون خالى من الخدوش ولسعات الشمس
كمان لازم قطر الحباية يكون من 17مم فليم و 18مم ابيض ولا يقل عن ذلك ويتم القياس بواسطة حلقات اسمها السايزر
العنقود لازم ميكنش مفرغ ويكون شكلة متجانس وحبوبة متجانسة الحجم
وزن العنقود فى بعض المواصفات لا يقل عن 200جم ويمكن التجاوز حتى 150جم
العناقيد الملونة يجب ان يكون العنقود مكتمل اللون من جميع الجوانب وكامل الحباية (بعض المواصفات يشترط اللون الغامق) المواصفة العالمية هى اللون الوردى
يتم جمع المحصول عامة فى الصباح الباكر وقبل اشتداد الحر
يتم الجمع فى برانيك مخصصة لذلك ويتم تجميعها فى مبرد استعدادا لنقلها الى المحطة
احتياطات الجمع
يتم استخدام مقصات من الاستلس
يتم مسك العنقود من العنق من اعلى وعدم لمس الحبات قدر الامكان لعدم ازالة طبقات الشمع
لا يسمح للعمال بارتداء القفازات الصوفية او القطنية حتى لا يتم مسح طبقة الشمع
يتم قطع العنقود من اعلى العقدة وليس من تحتها
يتم وضع العنقود فى البرنيكة برفق حتى لا يحدث فرط للحب ويتم رص صف واحد فقط من العناقيد فى البرنيكة
وكذلك معاملة البرنيكة برفق اثناء التحميل
التاكد من المواصفات السابق ذكرها قبل قطع العنقود وغير ذلك يتم تركة على الشجر
ومن ثم يذهب الى محطة التعبئة للمرحلة النهائية
إيهاب خليفة فيسبوك
ربنا يبارك لحضرتك ويجعلها في ميزان حسناتك بجد طرح جيد واسلوب رائع
ردحذف